Vespa clubs

De Vespa Scooterclub Nederland (VSN) is een federatie van regionale Vespaclubs in Nederland waar enthousiaste liefhebbers en/of bezitters hun passie voor de Vespa delen: zowel voor nieuwe als klassieke Vespa's. De VSN bestaat al bijna 30 jaar, behartigt de belangen van de Vespa leden en is een bindende schakel tussen de regionale Vespaclubs

Onder auspiciën van de Vespa Scooterclub Nederland is het Vespa Oldtimer Register (VOR) in 2003 van start gegaan. Dit VOR zet zich in voor het behoud van de fraaie Vespa en de bijbehorende documentatie en kennis. Registratie van alle oldtimer Vespa’s is van groot belang om de historie van deze Vespa’s te behouden. Als lid van één bij de Vespa Scooterclub Nederland aangesloten regionale clubs, kunt u zich met uw oldtimer Vespa gratis inschrijven in het Vespa Oldtimer Register.

Vespa Club Groningen is de regionale club voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en de Noordoost Polder.
De Vespa Club Groningen bestaat uit 125 leden, afkomstig uit de 4 noordelijke provincies Groningen, Friesland, Drente en Overijssel.

Vespa Club Gelderland met leden uit vooral Gelderland, maar ook enkele leden uit Overijssel, Utrecht, Noord-Holland en zélfs net over de grens in Duitsland. een vriendenclub voor iedereen met een Vespa- scooter.
Voor Vesparijders én duoleden van alle leeftijden en Vespa-scooters van alle leeftijden.
Of het nu een bromscooter of een motorscooter is of zelfs een scooter van een ander merk,
voor VCGE geldt: “hoe meer zielen, hoe meer vreugd”.

Vespa Club Sittard heeft leden in heel Limburg van Maastricht tot Sevenum. Iedereen die beschikt over een Vespa Motorscooter kan lid worden. Zie voor meer informatie op de club website.

Vespa Club Zuid-Holland is opgericht op 23 november 1991 en heeft bijna 60 leden.
Voor leden van VC Zuid-Holland is deelname aan de ritten gratis. Ook leden van andere Vespa clubs en andere scooterclubs zijn van harte welkom om mee te rijden, zij betalen een geringe vergoeding.

De Vespaclub Noord-Holland is de grootste Vespa club in Nederland. Een vereniging van enthousiaste Vespa scooterrijders. Leden berijden Vespa´s van oldtimers tot de nieuwste generatie aan toe. Het zijn zowel motorscooters als bromscooters. De Vespaclub Noord-Holland richt zich op Vespa liefhebbers uit Noord-Holland en het zuidelijk gedeelte van de provincie Flevoland.

De Modern Vespa Club is de jongste Vespaclub van Nederland.
De club is in 2014 opgericht en sluit zich vanaf 1 januari 2015 aan bij de Vespa Scooterclub Nederland.
De Modern Vespa Club richt zich vooral op de moderne Vespa scooters.