Image2

Heerlijck Vespa weekend in Gemert 19 Mei 2016

Donderdag 19 mei druppelde de eerste gasten binnen in Gemert bij Manege het Zwarte Water.
De campers en caravans werden om een mooi plekje geparkeerd.
Vrijdag werd er, met een groep enthousiastelingen, een toertocht in zuidelijke richting gemaakt.
Helaas viel er flink wat regen zodat iedereen met een nat pak het laatste stukje moest afleggen.
’s Avonds werden er pizza’s besteld en onder het genot van een biertje werden verhalen uitgewisseld.
Zaterdagochtend ontbijt en daarna alles klaarmaken voor het eerste deel van de bolletjes-pijltjes ritten.
Er sloot een flinke groep Vespa rijders uit Duitsland aan.
Het was geweldig mooi weer wat zelfs een paar Vespa rijders uitnodigde om in een T-shirt te rijden.
De bolletjes-pijltjes ritten waren voor velen een flinke uitdaging.
De controleposten die in de route waren opgesteld, werden zeker niet door iedereen gevonden.
In de bebouwde kom van Gemert kwamen de Vespa rijders van alle kanten voorbij gereden.
Na de lunch werd iedereen afgeschoten voor het tweede deel van de bolletjes-pijltjes rit.
Dit deel speelde zich enkel in het buitengebied rondom Gemert af.
Het navigeren wordt net iets makkelijker omdat alles daar iets verder uit elkaar ligt.
Maar ook hier waren de zandweggetjes en bospaadjes een hindernis voor velen.
Menigeen kwam dan ook met te weinig stempels aan de finish.
Op de onverharde stukken, die in de route waren opgenomen, was het, met de kleine wieltjes van de Vespa, verdraaid moeilijk sturen en een kunst om overeind te blijven.
Het losse zand was, gezien de filmpjes op Facebook, niet voor iedereen een onneembare hobbel.
Het “Jahoo” van een Vespa rijder die met hoge snelheid door het bos over het zandweggetje raast, klinkt nog steeds na in mijn geheugen wanneer ik eraan denk.
Je bent nooit te oud om je jong te voelen.
De wedstrijdleiding had er een flinke kluif aan om alle gereden afstanden en strafpunten te verwerken, waarbij opviel dat de Duitse Vespa rijders behoorlijk goed scoorden in het klassement.
Na veel rekenwerk mocht Rik Arne Groenenberg als winnaar huldigen.
’s Avonds werd er uitgebreid gebarbecued waarbij iedereen naar hartenlust een aantal stukken heerlijk vlees van het buffet kon halen.
De avond werd afgesloten met een tombola waarbij heel leuke prijzen werden gewonnen.
Zondagochtend werd na het ontbijt vlug verzameld voor de rit, de weergoden waren ons niet gunstig gestemd en er dreigde wederom regen.
Toch werd er gestart, met een heel leuke groep, om een rit richting Noord-Limburg te maken.
De rit werd, ondanks veel grijze wolken, bijna droog verreden.
Rond tweeën waren we allemaal weer terug bij de manege het Zwarte Water waar we alles inpakten en afscheid namen.
We mogen echt zeggen dat we terugkijken op een goed weekend en kijken al uit naar de volgende editie van Heerlijck Vespa in 2017.

DSC05787 DSC05802 DSC 3272 IMG 9023 IMG 8960 DSC05808 DSC 3230 DSC 3290