Image2

Brabantse scooterdag. 24 april 2016.

Het zou wel niets worden, want om 8 uur in de ochtend wees de buitenthermometer nog 0 graden aan en dwarrelde natte sneeuw in behoorlijke hoeveelheden naar beneden. Dan ook nog een sterke noordwesten wind, allemaal factoren om je toch nog maar een keertje in bed om te draaien. Maar toch maar naar Moergestel om te zien, wie de jaarlijkse uitwisselingsrit, dit jaar door de VSCB, de Vespa Scooter Club Brabant uitgezet, zouden gaan rijden. Tussen de buien door scheen gelukkig ook de zon en waren 19 scooterrijders naar de parkeerplaats bij de party boerderij 't Draaiboompje gekomen, waar ze werden ontvangen door bestuursleden van de VSCB.

De koffie was al gezet en bleek erg welkom. Iets na elf werd gestart voor een rit, die grotendeels droog, ( hieren daar een klein hagelbuitje ) maar wel behoorlijk koud was. Niet zo verwonderlijk, want deze dag bleek achteraf een van de koudste April dagen sinds 1919 te zijn.

Via Lennisheuvel naar Liempde, vervolgens naar Gemonde en Maaskant waarna een stop in Den Dungen na 47 kilometer was gepland. Hier werd in de Majorcabar een klein uurtje werd gepauzeerd, om de inwendige mens te versterken en een beetje op te warmen. Twee deelnemers moesten onderweg afhaken door een lekke band en een kapotte poelie, waarvoor de meerijdende bezemwagen goede diensten verleende.

Na een flinke hagelbui te hebben afgewacht, werd binnendoor teruggereden en via Esch, Tongeren en Roond naar Heikant, waarna de startplaats in Moergestel weer werd bereikt. In 't Draaiboompje werd nog even nagepraat en kregen de deelnemers een consumptie aangeboden door de VSCB, die erg werd gewaardeerd. Ondanks de minder gunstige weersomstandigheden een prachtige rit door de bosrijke omgeving met leuke binnenwegen.

Een rit van ruim 80 kilometer, uitgezet door Hans Biemans en Peter van Gerven, die ook nog een zeer gedetailleerde routebeschrijving hadden samengesteld. Dank aan onze scootervrienden van de Vespa club, volgend jaar is de HCN gastheer voor deze uitwisselingsrit met De Vespa en Lambretta club.

Hopelijk dan met een wat hogere buitentemperatuur.

Bert van Sandwijk.

DSC01764 DSC01765 DSC01766 DSC01767 DSC01768 DSC01772 DSC01773 DSC01774 DSC01779