Zomaar bij iemand thuis

Een poos geleden belde een lid van de VSCB mij met de vraag: “of ik zin had om een keer bij iemand naar een verzameling Vespa’s te gaan kijken?”.

Nou Vespa’s kijken vind ik altijd leuk, dus een afspraak gemaakt en gisteren was het zover. Vooraf hadden we beide geen idee bij wie we terecht zouden komen.

Via via hadden we, van iemand die de eigenaar via via kende, te horen gekregen dat deze goede man Vespa’s verzamelde. Zijn naam, nog nooit gehoord, van zijn verzameling nog nooit gehoord, om hoeveel Vespa’s het zou gaan geen idee.

Bij aankomst werden we door een heel aardige man ontvangen en was er al snel een klik omdat deze man een groot Vespahart heeft. Onder de carport staat een Ape en wanneer de deur naar de werkplaats opengaat staat er nog een Ape en twee 50cc Vespa’s.

Wanneer ik naar het andere uiteinde van de werkplaats kijk staat er een Vespa 400 (ja de enige auto die Vespa heeft gemaakt) en het frame van een Vespa Cassone driewieler.

Vervolgens gaat de schuur open, ik kon mijn ogen gewoon niet geloven, zoveel Vespa’s in één schuur bij elkaar.

Waanzinnig een van de allereerste Faro Basso met de wielophanging links (1946) staat naast een paar jongere soort genoten. Op een rek staat een 90SS (replica) maar toch.

Dan staat er een GL, een GS, een Rally, een Sprint en een aantal 50cc Vespa’s, die allemaal prachtig opgeknapt, staan te pronken op een stellage.

Ook de echte Vespa bromfiets met trappers ontbreekt niet.

Het geheel is heel leuk aangekleed met allerlei attributen uit vervlogen tijden. Een oude weegschaal, een oude lamp, oude radio’s, naaimachines en heel veel posters van Vespa’s.

Wanneer we ons echt vergapen aan al dit moois gaat een andere deur open en komen we in een ruimte waar enkel Ape’s staan opgeslagen. Er staan er wel een stuk of 10 waaronder een van de eerste met een voorruit bestaande uit 3 delen.

Op de vliering staat ook nog een Vespa 400. Ook hier weer alles aangekleed met prachtige posters die de hele muur bedekken.

Dan komt er nog een verrassing, achter de grote schuur waar alle Vespa’s staan te schitteren is nog een ruimte, hier staan ongeveer 80 Vespa’s waarvan het grootste deel 50cc.

Echt alle leeftijden zijn vertegenwoordigd net als de verschillende uitvoeringen.

Een ook deze ruimte is weer aangekleed met allerlei Vespa accessoires om het geheel een prachtige uitstraling te geven. Uit een stapel tijdschriften haalde hij ook nog een clubblad van de VSCB uit 2006 tevoorschijn.

Bij een kop koffie praten we daarna nog over onze hobby en bekijken we foto’s van alles en nog wat.

Het was GE-WEL-DIG!!!

We hebben met de eigenaar afgesproken dat we zijn naam en adres niet noemen.

Mocht iemand weten om wie het gaat, vriendelijk verzoek, om dit NIET in een reactie op dit bericht te vermelden.

IMG 2199 IMG 2201 IMG 2204 IMG 2205 IMG 2206 IMG 2198 IMG 2207 IMG 2210 IMG 2211 IMG 2214 IMG 2219 IMG 2220 IMG 2221 IMG 2223 IMG 2224 IMG 2226 IMG 2230 IMG 2231 IMG 2232 IMG 2233 IMG 2234 IMG 2241